Sursă foto: stiridecluj.ro

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că în data de 10 aprilie a desfășurat o acțiune de verificare a originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit în mai multe județe din țară.

Au fost inspectați 57 de operatori în: Cluj, Bacău, Bihor, municipiul București, Brăila, Buzău, Călărași, Alba, Constanța, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Neregulile constatate de ANSVSA includ: etichetarea necorespunzătoare a produselor, nerespectarea normelor privind igiena spațiilor, recipientelor, ambalajelor și utilajelor de lucru, încălcarea termenului de valabilitate al produselor.

Au fost prelevate 44 de probe pentru examinarea de laborator în vederea determinării nivelului de metale grele (plumb, cadmiu) și gradului de prospețime.

Neconformități au fost identificate la unitățile verificate din județele: Cluj, Bacău, Brăila, Galați, Iași, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 149.400 lei. De asemenea, o cantitate de 464 kg de pește a fost reținută și trimisă spre neutralizare din cauza lipsei elementelor de identificare. Pentru o cantitate de 1.165 kg de pește s-a dispus sechestrul până la obținerea buletinului de analiză. ANSVSA va continua controalele cu această tematică și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.