Sursă foto: actualdecluj.ro

Duminică, la Cluj-Napoca, a avut loc deschiderea primei ediții a Forumului de Inovare Româno-Japonez, eveniment ce se desfășoară în perioada 18-20 iunie. Un moment așteptat în cadrul acestui forum este conferința intitulată „TechCo For a digital Sunrise”, organizată de ANCOM, care se va desfășura astăzi. Participanții la acest eveniment provin din sectorul public și privat atât din România cât și din Japonia și vor aborda tematici legate de telecomunicații, securitate cibernetică și inovații în sectorul public și privat.

„Le-am urat bun-venit la Cluj-Napoca oaspeților japonezi aflați în orașul nostru pentru prima ediție a forumului de inovare Româno-Japonez. Le-am transmis că orașul nostru este unul deschis pentru inovare, fiind recunoscut la nivel european ca un hub al digitalizării și IT-ului. Totodată, i-am asigurat de întreg sprijinul nostru pentru a avansa relațiile de colaborare româno-japoneze la cel mai înalt nivel și pentru a valorifica potențialul bilateral pe trei dimensiuni-cheie: cooperarea economică, cooperarea în domeniile științei și tehnologiei, inovării, cercetării și dezvoltării, dar și cooperarea în domeniul cultural”, a declarat primarul Emil Boc.

Conferința de astăzi, intitulată „TechCo For a digital Sunrise”, adună participanți din sectorul public și privat atât din România, cât și din Japonia, care vor explora tematici precum telecomunicațiile, securitatea cibernetică și inovațiile în sectorul public și privat.

Forumul de inovare Româno-Japonez are ca obiectiv consolidarea colaborării între cele două țări în domeniul TIC și promovarea potențialului inovator și a resurselor comunității românești din sectorul public și privat, deschise parteneriatelor cu entități din Japonia recunoscute pentru performanțele lor tehnologice la nivel global.

Principalele subiecte de interes sunt orașele inteligente și startup-urile, iar companiile locale au oportunitatea de a-și prezenta activitatea într-un spațiu expozițional dedicat, alături de companii similare din Japonia.

Evenimentul este organizat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), Ambasada României la Tokyo, Ambasada Japoniei la București, Ministerul Afacerilor Interne și Comunicațiilor din Japonia (MIC) și Japan External Trade Organization (JETRO).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.