Sursă foto: servuscluj.ro

Consiliul Județean Cluj a anunțat finalizarea asfaltării drumului județean DJ 108C, tronsonul Mănăstireni – Călata Mărgău, cu o lungime de aproape 23 de kilometri. Lucrările de reabilitare și modernizare au fost finanțate atât din surse europene, cât și din bugetul județului. Pentru finalizarea completă a proiectului, mai este necesară amenajarea căilor de rulare pe cele două poduri și conectarea lor la drum. În prezent, traficul rutier se desfășoară alternativ pe o singură bandă de circulație pe aceste două poduri.

„Suntem foarte aproape de finalizarea unei noi investiții rutiere majore. Reabilitarea și modernizarea acestui drum asigură o legătură utilă şi rapidă între drumurile naţionale DN1 şi DN1R şi, de asemenea, va înlesni traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor. Finalizarea proiectului este importantă atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vizitează zona montană a Clujului, cu efecte benefice în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a acestui întreg areal”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Operațiunile au fost de o complexitate și amploare semnificative și au inclus modernizarea întregii platforme a drumului pe întreaga lungime a sectorului, precum și consolidarea a trei porțiuni instabile de drum.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii, cinci din cele șapte poduri prevăzute au fost complet finalizate, iar celelalte două sunt realizate în proporție de peste 80%.

De asemenea, s-au efectuat lucrări pentru asigurarea drenajului apei și s-au construit parapeți la podețe, iar lucrările de semnalizare și marcaje rutiere au fost deja finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.