”Astăzi a fost deschis circulaţiei Podul Dâmboviţei, pod care face legătura între judeţele Argeş şi Braşov. Noul pod peste râul Dâmboviţei este un proiect 100% românesc – de la proiectanţi până la firma constructoare – şi este cel mai lung «pod de tip arc cu calea sus» din România”,. A transmis, luni, Prefectura Argeş.

Sursa citată a precizat că  la eveniment au fost prezenţi Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ionuţ- Cristian Săvoiu, secretar de stat Ministerul Transporturilor, Daniel Augustin Dinu, directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Bucureşti şi directorul adjunct, Eduard Dima, vicepreşedintele Consilului Judeţean Argeş Marius Nicolaescu, administratorul public al judeţului, Cristian Puiu, primarul comunei Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu, precum şi reprezentanţii firmei constructoare.

Potrivit autorităţilor locale, darea lui în folosinţă va permite ridicarea restricţiilor pentru camioane de pe actualul pod peste Dâmboviţa, pod monument istoric construit în 1886.

„Sunt un utilizator al acestui traseu. Vin de regulă din Târgovişte către Braşov. Acum avem şi un pod nou. Este un moment în care arătăm că ministerul Transporturilor este preocupat şi de situaţia podurilor de pe infrastructura rutieră. Ştiţi bine că avem foarte multe situaţii de poduri care trebuie reabilitate sau reconstruite, aşa cum a fost cazul aici. Soluţia adoptată la Podul Dâmboviţei cred că face cinste şi proiectanţilor, şi constructorilor, şi Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti care sunt sigur că îl va întreţine pentru a avea o calitate cât mai bună pe toată durata de funcţionare”, a declarat Ionuţ- Cristian Săvoiu, secretar de stat Ministerul Transporturilor.

Noul pod este amplasat pe DN73 din Judeţul Argeş, Comuna Dâmbovicioara.

Are o lungime totală de 170 metri şi traversează râul Dâmboviţa, în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100 m, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 metri fiecare.

Lungimea totală a proiectului este de 760 metri (pod peste râul Dâmboviţa şi rampele de acces), prin această investiţie realizându-se o variantă de ocolire a centrului localităţii Podul Dâmboviţei.

Valoarea totală a proiectului este de 46 milioane lei, iar finanţarea europeană de 32 de milioane lei.

În 18 noiembrie, oficiali ai CNAIR, dar şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, au verificat stadiul lucrărilor.