Sursă foto: stiridecluj.ro

Polițiștii de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj au organizat o acțiune pe principalele sectoare de drum din județ în perioada 9-11 februarie, având ca scop prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze ale acestora.

În timpul acestei operațiuni, au fost date un total de 607 sancțiuni contravenționale, din care 560 pentru încălcarea regulilor de circulație conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Aproximativ 400 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar 303 dintre aceștia au fost surprinși de polițiști conducând cu viteză excesivă, fiind sancționați corespunzător.

Ca urmare a constatărilor, polițiștii au confiscat un total de 83 de permise de conducere, din care 45 pentru depășirea vitezei legale, 9 pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 29 pentru alte încălcări. De asemenea, au fost înregistrate 15 infracțiuni legate de regimul circulației pe drumurile publice.

Într-un incident separat, un șofer a fost prins conducând sub influența alcoolului pe străzile unei comune din Dej.

,,În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 01.35, polițiștii au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Unguraș, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Crângului din municipiul Dej, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Cluj.

În aceeași perioadă, un alt individ a fost surprins conducând în municipiul Dej sub influența alcoolului.

,,În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 13.15, polițiștii au depistat pe strada 1 Mai din municipiul Dej, un tânăr de 29 de ani, care conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat IPJ Cluj.

În aceeași zi, un alt șofer a fost prins conducând sub influența substanțelor interzise.

,,În data de 11 februarie a.c., în jurul orei 21.15, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Hășdății din municipiul Gherla, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din municipiu.

Acesta a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat IPJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.