Sursă foto: stiridecluj.ro

Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. anunță că au fost majorate plafoanele pentru acordarea abonamentelor gratuite pentru pensionarii, persoanele peste 70 de ani și cetățenii de onoare. Aceștia sunt invitați să se prezinte la Centrele de vânzare carduri C.T.P. pentru ridicarea abonamentelor de transport gratuite pentru anul 2024.

Conform noilor plafoane, pensionarii cu venituri pe cuponul de pensie la rubrica „Total drepturi” de până la 2.900 lei beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile, în timp ce cei cu venituri între 2.901 lei și 3.200 lei au dreptul la abonament gratuit doar pe o linie în Cluj-Napoca.

Pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate, care beneficiază și de o indemnizație pentru însoțitor, se iau în considerare doar veniturile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica „pensie”, conform prevederilor legale.

Este important de menționat că beneficiază de abonament gratuit pe toate liniile și persoanele care au împlinit vârsta de 70 de ani, indiferent de cuantumul pensiei, precum și cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

Documentele necesare la Centrele de vânzare carduri sunt următoarele (fără copii): cardul de transport emis în anii anteriori; cartea de identitate în original, cu domiciliul în Cluj-Napoca.

Pentru pensionarii cu vârsta sub 70 de ani: Cuponul de pensie sau Decizia de pensionare din luna curentă sau anterioară; Decizia medicală pentru pensionarii de boală; Decizia de pensie de urmaș.

Primul card (pentru cei care nu au avut niciun card de transport) se va emite pe loc, gratuit. Înlocuirea unui card pierdut se face pe loc, contra-cost. Adresele Centrelor de vânzare se găsesc pe site-ul nostru www.ctpcj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.