Dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu conține mai multe neconcordanțe, arată o investigație Recorder. Jurnaliștii au analizat mai multe documente semnate de Marcel Ciolacu, iar unul dintre documentele esențiale de la dosar ridică suspiciuni de fals.

 

„Marcel Ciolacu, cel de acum trei decenii, își susține teza eroismului la Revoluție printr-o multitudine de neconcordanțe de timp și de loc. Rolul determinant pe care și-l atribuie în declarații nu e confirmat nici de alți participanți, nici de fotografii, nici de documente relevante. Una dintre semnăturile care l-au făcut revoluționar cu acte în regulă e suspectă de fals”, se arată în investigația Recorder.

PREMIERUL OFERĂ INFORMAȚII CONTRADICTORII CU PRIVIRE LA LOCUL SĂU DE MUNCĂ DIN 1989, DE UNDE SUSȚINE CĂ ȘI-A ÎNCEPUT ACȚIUNILE ÎNDREPTATE ÎMPOTRIVA PUTERII COMUNISTE:

în dosarul său de revoluționar Ciolacu sugerează că lucra la o întreprindere din Buzău, pe când în CV-ul de prim-ministru în dreptul anilor 1988-1990 apare Întreprinderea Electronica din București.

Deși spune public că nu a avut și nu vânează beneficii de pe urma participării la Revoluție, documente cadastrale de arhivă arată că a fost proprietarul unui teren primit de pe urma certificatului de revoluționar și vândut apoi, în 2007.

În plus, în viitorul apropiat ar putea beneficia de indemnizații retroactive de peste 40.000 de euro.

Recorder i-a transmis premierului Marcel Ciolacu mai multe întrebări pe subiect, dar acesta nu a oferit niciun răspuns.