Sursă foto: servuscluj.ro

Ieri, zeci de mii de credincioși s-au adunat într-un pelerinaj la Mânăstirea Nicula din județul Cluj, în anticiparea procesiunilor religioase care sunt planificate să aibă loc în cadrul marelui praznic al Adormirii Sfintei Fecioare Maria, începând de astăzi, 15 august. Așa cum se întâmplă în fiecare an, pelerinii din diverse regiuni ale țării s-au rugat ieri seară în fața icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată de preotul ortodox Luca din Iclod.

Programul festivităților la Mănăstirea Nicula:

Ieri, la ora 18:00, pe altarul temporar din aer liber al mănăstirii, a avut loc slujba Vecerniei Mari și a Litiei. La ora 22:00, icoana Maicii Domnului, care este considerată a fi făcătoare de minuni, a fost scoasă din biserică, iar apoi a urmat slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere au culminat cu procesiunea icoanei, care s-a desfășurat în jurul orei 00:00.

În ziua sărbătorii, astăzi, marți, 15 august 2023, începând cu ora 9:00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va celebra Sfânta Liturghie și va împărtăși cuvinte de învățătură credincioșilor prezenți.

Pe durata timpului petrecut la Mânăstirea Nicula, participanții sunt îndemnați să manifeste responsabilitate față de ceilalți și, mai ales, față de mediul înconjurător, conștienți că se află într-un loc sacru al Maicii Domnului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.