Zelenski ar fi fost instalat la putere de către Occident pentru a masca glorificarea nazismului. Aceasta și alte câteva de acest tip sunt declarațiile lui Vladimir Putin cu privire la președintele Ucrainei, oferite publicității de către agenţia oficială de presă TASS.Zelenski, instalat la putere pentru a acoperi o „esență antiumană”
Zelenski, atacat direct de către președintele Rusiei, Vladimir Putin. Acesta face o declarație cu privire la orginile evreiești ale președintelui Ucrainei și susține că a fost ales de către Occident pentru a masca „glorificarea nazismului” din țara sa, potrivit TASS.Declarațiile în care Putin răspunde unei întrebări a jurnalistului rus Pavel Zaubin (Rossia-1) au fost date publicității marți, 5 septembrie. Potrivit lor, Volodimir Zelenski, evreu de origine, a fost ales tocmai din această cauză pentru postul de președinte. Putin vorbește despre o „esență antiumană” care ar sta la temelia Ucrainei moderne.„Sponsorii occidentali au pus în fruntea Ucrainei moderne un om – un etnic evreu, cu rădăcini evreieşti, cu strămoşi evrei. Şi în acest fel, după părerea mea, ei acoperă într-un fel o astfel de esenţă antiumană, care este pusă la temelia, la baza statului ucrainean modern”, a declarat Putin.Potrivit liderului de la Kremlin, faptul că originile lui Zelenski acoperă glorificarea nazismului din țara lui este o situație dezgustătoare.„Acest lucru face ca întreaga situaţie să fie extrem de dezgustătoare, în sensul că un etnic evreu acoperă glorificarea nazismului şi îi acoperă pe cei care au condus Holocaustul în Ucraina la vremea lor, anume exterminarea a 1,5 milioane de oameni”, a explicat Putin pentru televiziunea națională rusă.Presupusul nazism al Ucrainei, folosit drept cauză a războiului
Putin a folosit deseori argumentul despre prezența neonaziștilor și acuzațiile privind un presupus genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă pentru a justifica invadarea Ucrainei. Aceste afirmații au fost folosite pentru a crea un pretext pentru intervenția militară în Ucraina și pentru a susține acțiunile Rusiei în regiune.Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a respins cu fermitate acuzațiile Rusiei că ar fi susținut neo-naziștii din Ucraina. El a subliniat în repetate rânduri că aceste acuzații sunt nefondate și au fost folosite de Kremlin pentru a justifica agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.De asemenea, Zelenski a adus în discuție propriile origini evreiești. El a menționat că unii dintre frații bunicului său au fost victime ale Holocaustului. Astfel, el a arătat că este sensibil la problemele legate de extremismul și antisemitismul de orice fel. În plus, a precizat că Ucraina se angajează să combată orice formă de extremism și intoleranță.