USR, PMP şi Forţa Dreptei s-au adunat într-un pol de dreapta după negocieri care au durat câteva luni. Anunţul oficial, declară surse pentru Prahova Liberă, privind constituirea polului este programat pentru luni, la Parlament, un de USR și Forța Dreptei au reprezentanți.

Polul de dreapta, după calcule simple, ar putea trece ușor de 20 de procente la viitoarele alegeri parlamentare, fapt ce constituie o lovitură pentru PNL. Surse liberale văd în polul de dreapta și o oportunitate pentru membrii PNL care vor să părăsească partidul condus acum de Generalul Ciucă.

Cele trei formaţiuni – USR, PMP şi Forţa Dreptei, au avut în ultima perioadă mai multe negocieri pentru constituirea polului de dreapta, ca o alternativă de dreapta la guvernarea PSD-PNL. În urma discuţiilor, s-a ajuns la un acord privind formarea polului de dreapta.

Luni, 18 decembrie, la Parlament, cele trei formaţiuni vor avea un eveniment comun de lansare, urmat de o conferinţă de presă susţinută de cei trei preşedinţi ai partidelor, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Eugen Tomac.

Deputatul Iulian Bulai (USR) a declarat recent că partidul său nu este la 12%, 13%, ci undeva sigur la 19%, iar dacă fac un pol de dreapta, împreună cu PMP şi Forţa Dreptei, ajung la 24%, bat AUR şi lasă PNL pe locul 4. ”Vom fi surpriza cea mai mare la alegerile europarlamentare”, a precizat Bulai.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirma că devine tot mai evident că PNL rămâne singurul ax care poate coagula electoratul de dreapta iar USR e un partid care cade tot mai tare în irelevanţă şi, din acest motiv, devine tot mai furibund şi atacă pe oricine.

Stroe a mai spus că ”un partid care a căzut pe locul 4 şi al cărui preşedinte de partid nici măcar nu e în top 10 când vine vorba de încrederea românilor e un partid care se scufundă şi care se teme de posibilitatea de a nu trece pragul”.