Sursă foto: cluj24.ro

În mijlocul tuturor greșelilor și faptelor negative cu care ne confruntăm sau despre care auzim zilnic, există și acțiuni frumoase și omenoase care ne fac să credem că bunătatea oamenilor nu este pierdută complet. Un astfel de gest a fost făcut de un șofer al CTP Cluj-Napoca, care a ajutat o persoană nevăzătoare să urce într-un autobuz, fără să caute nicio recompensă.

„Adesea, în călătoriile mele am avut parte de tot felul de situații, însă cel mai mult m-a impresionat dorința sinceră de a ajuta. Ca spre exemplu azi în Cluj, la capătul liniei 31 unde un șofer de autobuz m-a ajutat fără să i-o cer să mă urc într-un alt autobuz care pleca mai repede, sau câteva ore mai târziu în gara din Sibiu unde o doamnă binevoitoare s-a oferit să îmi arunce la gunoi coaja de banană pe care mă pregăteam să o bag în buzunarul rucsacului.  De multe ori gesturile mici nu trebuiesc uitate, acestea apropie oamenii și contribuie la binele comun.
Sunt recunoscător pentru aceste mici întâmplări, datorită lor sunt și eu mai atent la oamenii din jurul meu”, precizează Alex Benchea, alpinistul nevăzător clujean care a urcat pe cele mai înalte vârfuri ale lumii.

El a declarat pentru Cluj24 că nu ştie cine este şoferul, doar că era duminică pe linia 31.

Cine este Alex Benchea?

Alex Benchea este un alpinist nevăzător clujean care, în urmă cu o lună, a reușit să escaladeze vârful Aconcagua, de 6.962 metri, cel mai înalt vârf din America de Sud. El are 23 de ani și este nevăzător din naștere, dar până acum a reușit să urce pe câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume. „Proiectul meu pe termen lung este să urc cele şapte vârfuri cele mai înalte din lume, și până acum am urcat pe două dintre ele: Kilimanjaro (5895m) și Elbrus (5642m) și acum Aconcagua (6962m) este al treilea. În plus, am mai urcat pe munți tehnici precum Mont Blanc (4807m), Grosslockner (3798m) și Olimp” a spus Alex Benchea pentru Cluj24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.