Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de altă parte, Nica a convocat, pentru această seară, o şedinţă cu susţinătorii săi din filială.

Cunoscut ca un bun organizator, preşedintele interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga, încearcă o tranziţie rapidă spre normaliatea în organizaţie, după scandalurile din ultima perioadă. Astfel, el a convocat deja o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) pentru mâine, joi, de la ora 17.00. De menţionat că, pe lângă demiterea lui Nica şi numirea lui Blaga, în şedinţa BPN de marţi s-a decis şi dizolvarea întregului Birou Permanent Judeţean al PNL Timiş. A fost stabilit şi noul Birou din care vor face parte, în afara lui Blaga, cei 43 de primari, cei doi parlamentari (Marilen Pirtea şi Cosmin Şandru), fiind cooptat şi Nicolae Robu, candidatul PSD la Primăria Timişoara, fost preşedinte al PNL Timiş.

În ceea ce priveştea starea de spirit din filială, numirea lui Blaga începe să fie acceptată. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Cristian Buşoi, numit în aceeaşi şedinţă a BPN preşedinte interimar al PNL Timişoara. El l-a înlocuit, absolut fără niciun motiv, pe Cosmin Tabără, a cărui probabil singură “vină” era faptul că nu are o relaţie bună cu Robu.

În altă ordine de idei, preşedintele demis, Alin Nica, a convocat pentru această seară o şedinţă online cu susţinătorii săi din partid.