Circulaţia pe autostrada A 3 este blocată, luni dimineaţă, pe un sens de mers, în judeţul Cluj, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism. O persoană a decedat, iar alte două au fost rănite, fiind transportate la spital.

Accidentul a avut loc pe autostrada A3, pe sensul Gilău-Nădăşelu.

Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, în accident au fost implicate un autocamion şi un autoturism. „Din primele date, în urma accidentului au rezultat trei victime, şi anume trei bărbaţi. Unul dintre aceştia este încarcerat în autoturism, fiind inconştient. Celelalte două persoane au reuşit să iasă singure afară, dar necesită îngrijiri medicale”, a transmis inițial ISU Cluj. 

Apoi, un bărbat a fost descarcerat, însă se afla în stop cardio-respirator, iar echipajele medicale i-au făcut manevre de resuscitare. Ceilalţi doi bărbaţi erau conştienţi, cooperanţi, dar prezintă multiple traumatisme, informează ISU Cluj. Ulterior, cadrele medicale au declarat decesul bărbatului de aproximativ 50 de ani.

Primele cercetări făcute de către Poliţie la locul accidentului arată că acesta a avut loc în condiţiile în care şoferul unui SUV s-a izbit violent de o autoutilitară care circula în faţa sa, pe banda 1 a autostrăzii.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din judeţul Alba, pe direcţia Gilău-Nadaşelu, la km 56, a intrat în coliziune cu autoutilitara care îl preceda, condusă de un bărbat de 48 de ani, din judeţul Cluj. În urma impactului a rezultat, din nefericire, decesul pasagerului din dreapta – faţă, din autoturism, bărbat de 57 de ani, din judeţul Alba. A fost transportat la spital conducătorul autoturismului şi un pasager din autoturism, tânăr de 23 de ani”; a transmis Poliţia judeţeană Cluj.