Sursă foto: stiridecluj.ro

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a făcut cunoscut faptul că se va începe renovarea Teatrului Național din Cluj-Napoca.

“Clujul este un loc unde investițiile și dezvoltarea merg mână în mână. Se vede în nivelul de trai și in modul în care se raportează oamenii la Cluj. Mi se pare firesc să avem discuții pentru a afla cum putem sprijini mai bine orașul.

Pot să anunț că unitatea de management a proiectelor din cadrul Ministerului Culturii a urcat pe SEAP licitația pentru studiul Dali, pentru renovarea Teatrului Lucian Blaga. Este un demers așteptat de 9 ani. S-a vorbit mult despre restaurarea clădirii care a servit cultura 100 de ani, fără lucrări ample de restaurare.

Avem un acord bancar și vom investi 20 de milioane de euro net pentru acest obiectiv. După studiul Dali, va urma licitația pentru proiectul tehnic si cel de execuție. Am cerut colegilor mei să fie cât mai eficienți si să fie comasate licitațiile de execuție si proiectare pentru a face aceasta investiție, mult așteptată”, a afirmat la Cluj ministrul Culturii, Raluca Turcan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.