Sursă foto: servuscluj.ro

Târgul de Cariere a revenit cu un nou sezon la Cluj-Napoca, unde peste 50 de companii din diverse sectoare de activitate își prezenta ofertele de angajare. Sute de tineri din oraș caută oportunități de carieră, răspunsuri, un nou loc de muncă și un nou început.

“Companiile participante oferă locuri de muncă pentru toată lumea, indiferent de nivelul de experință. Cele mai cautate domenii sunt IT, auto și productie si tehnica”, a afirmat Maria Petruța, PR Târgul de Cariere.

Cu toate că numeroase companii din sectorul IT oferă oportunități de angajare la târgul de cariere, tinerii absolvenți se confruntă cu dificultăți în a fi angajați, întrucât nu au experiență.

„Eu am plecat de pe băncile facultății, caut joburi în domenii precum informatica sau economie, pe asta m-am specializat. Merg în special pe economie pentru că am observat că pe informatică se intră destul de greu și nu mai sunt joburi. Am tot încercat în IT, mi-am depus CV și am observat că e destul de greu să treci de partea cu verificarea CV-ului. Și aici, la Târgul de Cariere ni s-a spus că e destul de greu să intri în domeniu ca și începător”, a mai spus Maria Petruța.

Există și companii care efectuează recrutări pentru posturi de muncă în străinătate, în țări precum Danemarca, Italia sau Germania.

“Suntem o firmă specializată în domeniul construcțiilor și oferim toate pozițiile posibile pentru ingineri în construcții. În paralel, oferim locuri de muncă și pentru muncitori calificați și necalificați sau internship pentru studenți”, a afirmat Liliana Moldovan, managerul unei firme din domeniul construcțiilor.

Inaugurat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere s-a transformat în cea mai semnificativă rețea de evenimente legate de carieră din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.