Contractul de lucrări privind extinderea rețelei de canalizare în localitatea Cămărașu a fost semnat, miercuri, de Compania de Apă Someș S.A., operator regional de apă aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj.

Valoarea lucrărilor este de 1.758.532 lei, banii fiind asigurați integral de Consiliul Județean Cluj.

„Continuăm în ritm alert investițiile în acest domeniu întrucât ne dorim o dezvoltare armonioasă a județului, cu reducerea rapidă a decalajelor dintre mediul urban și cel rural. Lucrările din Cămărașu vor începe în această primăvară, când vremea va permite, și vor fi astfel realizate încât disconfortul cetățenilor să fie unul minim”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Investiția prevede extinderea rețelei de canalizare menajeră pe patru străzi din localitatea Cămărașu, respectiv: 1 Mai, 9 Mai, Iuliu Maniu și Libertății. Noua rețea de canalizare, în lungime totală de cca. 2 km, va dispune de două stații de pompare a apei uzate.

De asemenea, în vederea asigurării condițiilor optime de operare, stațiile de pompare vor fi prevăzute cu tehnologia SCADA, fapt ce va permite Companiei de Apă Someș să monitorizeze, în timp real, modul în care funcționează aceste echipamente și să intervină, cu promptitudine, în cazul unei defecțiuni.

Citește și: Filiala AUR Cluj devine tot mai atrăgătoare pentru clujeni: Unirea face puterea

Articolul Contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în localitatea Cămărașu a fost semnat apare prima dată în Ziar Gazeta de Cluj.