”Germania este principalul partener comercial al României. Acest lucru nu este o noutate.

Însă, o parte consistentă a acestui schimb de mărfuri este generat de Bavaria, care se situează pe primul loc între landurile germane cu un volum de 7,5 miliarde de euro în 2022, din care 4,3 miliarde euro exporturi româneşti”, a transmis, vineri seară, Ştefan Radu-Oprea.

Potrivit acestuia, în acest context, s-a desfăşurat la Bamberg a 10-a Comisie mixtă guvernamentală România – Bavaria, co-prezidată împreună cu ministrul de stat pentru afaceri europene şi internaţionale, Melanie Huml.

”Agenda de lucru a fost complexă cu grupuri de lucru în domenii diverse, de la economie, cultură, educaţie, la inovare, muncă şi sănătate sau administraţie, poliţie, protecţia consumatorului, la agricultură, silvicultură, protecţia mediului. Lucrările au fost încheiate prin semnarea unui Protocol în care am convenit dezvoltarea mai multor proiecte comune la nivel guvernamental”, a mai transmis ministrul.

Ştefan Radu-Oprea a vizitat, împreună cu Ambasadorul Adriana Stănescu şi Directorul General Romarm, Emanuel Ioana, compania Diehl Defence şi compania Knauf.

”Ambele au potenţial de dezvoltare în România. Au început deja proiecte la Braşov prin divizia Diehl Controls şi la Târnăveni prin Knauf Insulation, dar doresc să investească în continuare în noi capacităţi de producţie a diviziilor Diehl Aviation sau Diehl Defence sau Knauf. Sper să ia aceste decizii în cel mai scurt timp”, a mai transmis ministrul Economiei.