AUR exclude orice alianță cu partidele care se află acum la putere pentru alegerile de anul viitor. Care sunt obiectivele lui George Simion?

AUR exclude alianța cu partidele de la putere, PNL și PSD

AUR a anunțat, într-un comunicat de presă, că exclude orice alianță pentru alegerile din 2024 cu orice formațiune aflată acum la putere.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se referă la Partidul Național Liberal (PNL) și la Partidul Social Democrat (PSD).

”Preşedintele AUR, George Simion, a cerut un vot din partea participanţilor la Conferinţa Naţională AUR dedicată alegerilor din 2024, prin care să se excludă orice formă de alianţă cu unul dintre partidele aflate în acest moment la putere”, arată formațiunea politică.

În comunicat se mai arată că decizia fusese adoptat formal în forurile de conducere AUR. Totuși, George Simion a dorit să o și formalizeze în cadrul Conferinței Naționale.

”Decizia fusese adoptată formal în forurile de conducere ale Alianţei şi a fost comunicată în spaţiul public, dar liderul AUR a ţinut să o formalizeze în cadrul Conferinţei Naţionale”, a transmis, vineri, AUR, într-un comunicat de presă.

AUR a organizat o întâlnire cu reprezentații organizațiilor locale

În weekend, AUR a convocat o adunare la care au participat reprezentanți din toate filialele locale ale partidului pentru a încheia și aproba strategia electorală pentru anul 2024.

”Dragi colegi, în cadrul lucrărilor noastre de astăzi, în prezenţa a peste 300 de reprezentanţi judeţeni ai partidului AUR, parlamentari şi viitori europarlamentari, vreau să supun atenţiei dumneavoastră o rezoluţie prin care AUR nu va forma o coaliţie de guvernare nici cu PSD, nici cu PNL, nici cu alt element al blocului aşa-zis democratic”, a afirmat George Simion.

Rezoluția a fost aprobată în unanimitate.

Obiectivul lui George Simion

Obiectivul declarat al partidului pentru 2024 este de a obține victoria în toate rundele de alegeri, începând cu alegerile pentru Parlamentul European.

”În momentul de faţă, AUR este creditat cu poziţia fruntaşă în intenţiile de vot ale românilor pentru alegerile europarlamentare”, a mai transmis formaţiunea.

Alianța dintre PNL și PSD va ajuta partidul lui George Simion

George Simion și-a exprimat o susținere fermă pentru perspectiva unei coaliții între PSD și PNL. El consideră această evoluție drept o „oportunitate neprevăzută” pentru partidul său.

Simion a subliniat că o astfel de alianță ar putea fi potențial în avantajul partidului său la viitoarele alegeri.

Marți, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că nu există discuții nedezvăluite privind o alianță PNL-PSD la alegerile din 2024.

El a precizat că discuțiile dintre cele două partide sunt în curs de desfășurare datorită guvernării comune. Cu toate acestea, Ciucă a recunoscut că „toate posibilitățile politice rămân pe masă”.

Liderul liberal a mai subliniat că, indiferent de evoluția evenimentelor, orice decizie va fi luată prin consens total și cu aprobarea Biroului Politic Național.

El a subliniat că direcția evoluțiilor politice viitoare ar trebui să fie condiționată de performanța guvernului, dar a subliniat că toate posibilitățile politice sunt încă viabile. În plus, el a subliniat că aceste decizii depind și de așteptările electoratului.