Compania nu a dezvăluit evaluarea la care au fost strânse fondurile.

În iunie, Reuters a relatat că Neuralink a fost evaluată la aproximativ 5 miliarde de dolari după tranzacţii cu acţiuni efectuate în mod privat.

”Suntem extrem de încântaţi de acest următor capitol la Neuralink”, a spus Neuralink într-o postare pe platforma de socializare X, deţinută de Musk, cunoscută anterior ca Twitter.

Angajaţii Neuralink au declarat pentru Reuters, anul trecut, că compania se grăbeşte şi greşeşte operaţiile pe maimuţe, porci şi oi, ducând la un număr prea mare de morţi ale animalelor, deoarece Musk a făcut presiuni asupra personalului pentru a primi aprobarea FDA.

Experimentele pe animale au produs date menite să sprijine cererea companiei pentru studiile pe oameni, au spus sursele.

În luna mai, parlamentarii americani au îndemnat autorităţile de reglementare să investigheze dacă alcătuirea unei comisii care supraveghează testarea pe animale la Neuralink a contribuit la experimente greşite şi grăbite, după ce Reuters a scris despre potenţiale conflicte financiare în comisie.