Motivul penuriei de piese este inundarea unui furnizor de piese pentru motoare cu ardere internă din Slovenia, care a afectat întregul grup VW.

”Din cauza unei întreruperi în furnizarea de componente în lanţul de aprovizionare al Grupului Volkswagen, Skoda Auto se va confrunta, de asemenea, cu lipsuri în perioada următoare”, a spus Skoda într-un comunicat care confirmă oprirea producţiei la fabrica din Kvasiny, în estul ţării, după cum a relatat presa din Cehia.

”În acest moment, nu putem exclude vreo modificare a volumelor de producţie la uzina Mlada Boleslav, unde producţia se desfăşoară în prezent fără modificări. Echipele noastre lucrează cu sârguinţă pentru a minimiza orice impact potenţial şi pentru a livra cât mai multe maşini posibil clienţilor noştri”, a adăugat acesta.

Industria auto, ancorată de Skoda Auto, este coloana vertebrală a industriei cehe şi a realizat performanţe superioare producţiei manufacturiere, care în mare parte a stagnat sau a încetinit în acest an.

O fabrică de asamblare de maşini Toyota din Cehia a întrerupt activităţile din 22 august, care va dura cel puţin până pe 15 septembrie, din cauza unui incendiu la un furnizor ceh, a informat joi CTK.