Simona Halep a primit o nouă lovitură! Sportiva este suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj. Astfel, aceasta și-a exprimat frustrarea după ce o decizie în cazul ei a fost din nou amânată.

Totuși, a apărut o reacție neașteptată după mesajul postat de Simona Halep. Este vorba despre jurnalistul Radu Banciu, care nu crede în nevinovăția ei. Mai mult, a comparat-o pe sportivă cu celebrul ciclist american Lance Armstrong.

Jurnalistul Radu Banciu o critică pe Simona Halep

Simona Halep nu a mai jucat de un an, de când a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Astfel, frustrarea sportivei era de așteptat după ce o decizie în cazul ei a fost din nou amânată.

„Simona Halep spune că ea a muncit, a trudit. E adevărat că ea era la menghină, asta ne deranja și pe noi. Trebuia să fie totuși într-un sport elegant, ținem minte fustița lui Chris Evert, a Martinei Hingis.

Aveam altă imagine, nu măcelărie, nu menghină să fie sportul. Când te duci totuși la menghină există suspiciunea că e complicat să faci același lucru, să dai cu bâta aia în minge ca Jim Courier o dată pe săptămână într-un alt colț de lume.

Era cam aceeași probabilitate să nu iei nimic ca aia a lui Lance, care se ridica din șa și pornea cu motoreta cu 70 la oră pe o cățărare cu pantă medie de 11,5. Păi cum era posibil? Și a doua zi avea 284 de kilometri numai de munte. De asta zic. Ce idoli sunt ăștia, despre ce discutăm? (…) 70 la sută sunt dopați”, a spus jurnalistul.

Sportiva a avut parte de o dezamăgire teribilă

Amintim că sportiva a avut parte de o dezamăgire teribilă. Totodată, aceasta a amintit de faptul că a spus în mod constant că tot ceea ce vrea este să fie judecată.

„Astăzi am aflat că decizia în cazul meu, care era aşteptată săptămâna aceasta, va fi amânată în continuare. Acest lucru este teribil de dezamăgitor, deoarece am spus în mod constant că tot ceea ce cer este să fiu judecată. Este greu de explicat cât de mult m-au afectat şi mă afectează în continuare aceste întârzieri”, a scris Simona Halep.

Pe 29 august, s-a împlinit un an de la ultimul meci de tenis jucat de sportivă în circuitul WTA. Pe 21 octombrie 2022 a venit anunțul suspendării provizorii, după un test pozitiv la substanța interzisă cu numele de Roxadustat. De atunci, românca trăiește în incertitudine. Chiar dacă se antrenează și continuă să spere, un verdict continuă să se lase așteptat.