Sursă foto: servuscluj.ro

În weekendul recent încheiat, toate cele trei domenii schiabile cu zăpadă artificială din județul Cluj au funcționat pentru prima dată în această iarnă. În acest context, salvamontiștii clujeni au fost solicitați să intervină în șapte cazuri de urgență, în cele două zile.

Sâmbătă, au fost trei cazuri la Buscat, dintre care două au fost preluate de ambulanțele SMURD. Un caz a fost raportat și la Mărișel.

Duminică, au fost două cazuri la Buscat, dintre care unul a fost preluat de SMURD. Un caz a fost raportat și la Mărișel.

Un incident mai neobișnuit a avut loc pe pârtia destinată copiilor din domeniul Buscat, unde un copil în vârstă de patru ani și-a prins piciorul în banda de urcare. Echipa de salvamontiști responsabilă cu siguranța pe pârtie a intervenit imediat și a reușit să elibereze copilul. Acesta a fost predat ulterior echipajului SMURD, existând suspiciunea unei fracturi la nivelul membrului inferior.

La nivel național, sfârșitul de săptămână a fost extrem de aglomerat pentru salvatorii montani, care au fost solicitați să intervină pentru salvarea a 241 de persoane. Dintre acestea, 71 au fost predate Ambulanței, SMURD-ului sau echipajelor de pe elicopter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.