Secta care a pus pe jar Ucraina. Serviciile speciale au declanșat percheziții la nivel național.Secta care vede în Putin pe Messia. Serviciul de Securitate (SBU) și Poliția Națională din Ucraina efectuează, miercuri, ample percheziții pe întreg teritoriul ţării. Percheziţiile vizează activităţile desfăşurate de membrii sectei „Allatra”.Organizația respectivă ar desfăşura acţiuni în favoarea Rusiei, anunță agenția RBC .Potrivit oamenilor legii, secta, organizaţie pseudo-religioasă, a lucrat în interesul Rusiei. Totodată, secta a promovat sistematic narativele pro-Kremlin în societatea ucraineană.Ce reprezintă secta „Allatra”
Secta „Allatra” se prezintă ca o mișcare publică și este înregistrată ca organizație neguvernamentală. Cu toate acestea, presa a scris ​​în repetate rânduri că secta „Allatra” are legături cu „lumea rusă”.Organizația în sine este cunoscută pentru promovarea pseudoștiinței și a unor teorii absurde ale conspirației, care implică extratereștri și „elite secrete influente care sacrifică minori”.„Allatra” se poziţionează ca mişcare publică ce „acţionează în afara politicii şi a religiei”.Presa ucraineană scrie secta a fost înregistrată la Kiev în 2014,în timpul ostilităților active din estul Ucrainei. Atunci a început să apară propaganda activă a activităților lor. Cu reclame strălucitoare în oraș.Ei trăiesc conform cărții așa-numitei Anastasia Novikh. Acesta este un pseudonim. Probabil că este vorba despre Galina Iablocikina.. Ea este fondatoarea mai multor edituri Allatra și Sensei. Iablocikina, ca și liderul sectei, este din Makeevka.Vladimir Putin, „salvatorul lumii”
Pe fondul agresiunii armate ruse împotriva Ucrainei, secta „Allatra” a fost criticată în repetate rânduri pentru opiniile sale pro-ruse.În pofida faptului că se poziționează ca o „organizație apolitică”, membrii acesteia îl numesc pe dictatorul rus, Vladimir Putin, drept un „salvator” . Aceştia susţin că liderul de la Kremlin „va uni slavii și, ulterior, întreaga lume”.Organizația este „nedorită” în Rusia
Pe de altă parte, pe 8 august 2023, Parchetul General al Rusiei a luat decizia de a recunoaște activitățile „Allatra” pe teritoriul rus ca nedorite. Argumentul este că „organizația neguvernamentală răspândește informații false care discreditează Forțele Armate ale Federației Ruse”.