Sursă foto: zcj.ro

Primarul Emil Boc a comunicat că lucrările desfășurate în zona Kogălniceanu, Universității și străzile adiacente intră acum în etapa de recepție, asigurând că orice posibile neconformități vor fi corectate.

În cadrul intervenției sale de săptămâna aceasta la Ziua Live, Emil Boc a fost întrebat despre calitatea lucrărilor desfășurate în zonele istorice ale Clujului și dacă consideră că mai există aspecte care necesită „cosmetizare”.

“Toată lucrarea asta de pe Universității, Kogălniceanu, Iuliu Maniu și străzile adiacente intră la faza de recepție. Asta înseamnă că fiecare piatră care este crăpată, fiecare dală ciobită, fiecare copac care nu înfrunzește se schimbă pe cheltuiala constructorului. Evident, noi nu am am ținut aceste spații închise, cum nu am închis nici parcurile din Zorilor sau Feroviarilor, chiar dacă recepția nu a fost făcută, pentru că nu reprezentau un pericol public. Așa că, nefiind recepționate lucrările noi ne-am asumat că unele lucruri nu sunt încă cum trebuie sau că s-au deteriorat pe parcurs și oamenii trebuie să înțeleagă că aceste lucrări sunt finale când s-a încheiat procesul verbal de recepție, care se poate încheia la multe luni după ce are loc primul acces public în spațiul respectiv”, a afirmat Emil Boc, întrebat fiind la Ziua Live despre calitatea lucrărilor de pe străzile din zona Universității.

Primarul a dorit să clarifice celor care au criticat imperfecțiunile de pe șantier că lucrările încă nu au fost recepționate.

“Repet, noi nu am ales soluția de a ține închis ermetic acel spațiu și ne-am asumat riscul unor critici, dar acestea sunt nefondate pentru că recepția nu este făcută. Doar după ce lucrarea este finalizată/recepționată poți spune de lucrare că nu este de calitate din perspectiva asta sau cealaltă. Știți că au fost foarte mulți care mergeau să filmeze nu-știu-ce dală… Înțelegeți, fraților, că încă nu e făcută recepția! Dacă eram riguroși nu dădeam voie să se intre pe șantier până nu se încheie recepția, dar asta însemna să ținem închis publicului luni de zile. Noi am ales calea inversă și cred că bine am făcut”, a concluzionat Boc.

Lucrările de amenajare din centrul orașului au inclus strada Universității, Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente – Emmanuel de Martonne, precum și axa nord-sud formată din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și zona Baba Novac. Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea calității spațiului public, o componentă esențială pentru dezvoltarea durabilă. Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene, intitulat „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente”, este de 48.721.315,94 lei, echivalentul a aproximativ 10 milioane de euro.

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și era inițial planificat să fie finalizat până în iunie 2023. Cu toate acestea, termenul a fost prelungit până la sfârșitul lunii martie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.