Sursă foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a inițiat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 161Z, care leagă localitățile Petea și Legii (DJ 109C).

Potrivit reprezentanților autorității județene, obiectivul principal al acestor lucrări este asigurarea unei circulații rutiere fără probleme, în condiții de siguranță deplină. Proiectul vizează un segment de drum de aproximativ 7 kilometri, începând de la kilometrul 0+000 și până la 6+925. Tronsonul cuprins între kilometrii 2+500 și 6+925 urmează să fie, de asemenea, asfaltat.

„Odată finalizate lucrările pe acest drum județean vom reuși să asigurăm în zonă o infrastructură rutieră mult îmbunătățită prin realizarea unei legături rapide între alte două drumuri județene importante, respectiv DJ 161G (DN 16) Vaida Cămăraș – Palatca – Petea – Sucutard, parte a Drumului Bistriței, și DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Sucutard – Geaca – DN 16”, a declarat șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În prezent, sunt în curs operațiuni pentru întreținerea părții carosabile, care includ plombarea gropilor cu straturi asfaltice și tratarea denivelărilor și tasărilor.

De asemenea, se planifică realizarea lucrărilor de aducere la profil a acostamentelor și completarea acestora, precum și asigurarea drenajului prin curățarea șanțurilor și rigolelor. Pentru estetica drumului, se va efectua tăierea vegetației de pe marginea drumului, reprofilarea drumurilor laterale și aplicarea de strat de balast stabilizat și covor asfaltic.

Este important de menționat că drumul județean DJ 161Z a fost preluat în administrarea Consiliului Județean în 2022, iar în 2023 a fost asfaltat tronsonul cuprins între kilometrul 0+000 și kilometrul 2+500.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.