Sursă foto: zcj.ro

Primăria Cluj-Napoca a încheiat contractul pentru construirea CAV – Centrului de colectare cu aport voluntar. Acest proiect, finanțat din fonduri europene, are ca scop îmbunătățirea sistemului de colectare și sortare a deșeurilor. Valoarea investiției depășește 900.000 de euro.

”Acest centru pentru deșeuri este foarte important pentru că răspunde la o nevoie practică și se adaugă investițiilor în realizarea unui oraș din ce în ce mai verde. Cu alte cuvinte, din ce în ce mai mulți clujeni aleg să recicleze, depun efort pentru a sorta deșeurile în așa fel încât o parte cât mai mare să poată fi folosită ca reciclabil. Primăria realizează acum – cu fonduri europene – un centru modern unde să poată fi duse voluntar o varietate mare de deșeuri: de la hârtie și sticlă la piese de mobilier, anvelope, moloz, frigidere, televizoare etc. Proiectul european pentru noul CAV al orașului se finalizează în acest an”, a afirmat primarul Emil Boc.

Continua investiția în toate aspectele care definesc conceptul de „Oraș Verde”: implementarea transportului public electric, nepoluant, extinderea și revitalizarea zonelor verzi, crearea de noi parcuri, programe de plantare cu obiectivul de a planta 100.000 de arbori până în 2030, utilizarea unui iluminat stradal energetic eficient, implementarea sistemelor de creștere a eficienței energetice în școli, grădinițe, piețe și alte clădiri publice.

Acestea sunt doar câteva exemple de categorii în care desfășurăm proiecte finanțate de Uniunea Europeană pentru a dezvolta Cluj-Napoca conform visului nostru colectiv.

Contractul recent semnat vizează crearea unui centru de colectare cu aport voluntar, finanțat prin PNRR. Terenul alocat pentru acest proiect are o suprafață de 4.300 mp și se află pe strada Platanilor fn.

Noul centru va colecta diverse tipuri de deșeuri, inclusiv materiale reciclabile și biodegradabile care nu pot fi gestionate în pubelele individuale, precum și alte fluxuri speciale de deșeuri, cum ar fi deșeurile voluminoase, deșeurile de echipamente electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase, cadavrele de animale, și deșeurile din construcții și demolări.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.