Reprezentanţii CJPC Constanţa au anunţat că au făcut, marţi, un control la punctul de lucru al SC Distripam Traditions SRL – restaurantul Zagora din Constanţa.
În urma verificărilor, au fost găsite mai multe nereguli, printre care: bucăţi de gresie şi faianţă spartă, fire electrice pline de grăsime care atârnă pe pereţi, chederul şi rafturile vitrinelor frigorifice sunt neigienizate şi cu vopseaua exfoliată, hote neigienizate cu depuneri de grăsime, nu se respectă separarea produselor alimentare (separate materiile prime pe categorii, separate produse finite), produse alimentare nesigure care nu au informaţii privind data limită de consum sau data minimă de durabilitate, schimbarea stării termice a materiilor prime fără să fie autorizată în acest sens (produsele achiziţionate în stare refrigerată se congelează lent în congelator).
Comisarii CJPC Constanţa au mai constatat că mâncarea gătită este depozitată în frigider în mod contrar prevederilor legale de păstrare la minim 60 de grade Celsius, cântarul era neomologat şi neverificat metrologic, recipientele de colectare a reziduurilor menajere nu aveau capac şi acţionare la pedală, ciorba este preparată fără a conţine carne în zeamă.
În urma neregulilor găsite au fost date două amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, a fost făcută propunere de încetare a practicii comerciale incorect, adică prepararea ciorbelor fără carne în zeamă, şi a fost luată măsura opririi temporare a prestării serviciului de alimentaţie publică, până la remedierea deficienţelor.