Sursă foto: stiridecluj.ro

În acest weekend, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune menită să prevină accidentele rutiere și să reducă numărul victimelor în trafic.

Acțiunile de verificare, desfășurate în perioada 1-2 martie, au avut ca scop sensibilizarea și impunerea unei discipline atât în rândul șoferilor, cât și al pietonilor. S-au efectuat controale pentru depistarea conducătorilor auto care se aflau sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În urma acestor activități, au fost constatate 15 infracțiuni rutiere, dintre care 5 au vizat conducerea vehiculelor sub influența substanțelor interzise, 4 au fost legate de conducerea sub influența alcoolului, iar alte două au implicat persoane care conduceau fără a deține permis de conducere.

De asemenea, în municipiul Cluj-Napoca, vineri, 1 martie, au fost aplicate sancțiuni pentru indisciplina pietonală unui număr de 32 de persoane.

,,La data de 2 martie a.c., în jurul orei 23.25, un bărbat de 58 de ani a fost depistat de polițiștii Poliției municipiului Câmpia Turzii în timp ce conducea un autoturism pe strada Cloșca, având o alcoolemie, conform testării alcoolscopice, de 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 3 martie a.c., polițiștii aceleiași unități de poliție au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, pe strada Laminoriștilor”, a declarat IPJ Cluj.

Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Tânărul a refuzat să îi fie recoltate probe biologice la o unitate medicală.

În plus, în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale.

,,La data de 2 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Cluj au dispus reținerea unui bărbat de 62 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În fapt, la aceeași dată, în jurul orei 17.15, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Fabricii”, a declarat IPJ Cluj.

După testarea cu etilotestul, s-a constatat că avea o concentrație de 1.24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Investigațiile continuă în această cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.