Ministrul economiei a declarat în emisiunea România Politică, de la Prima News, despre Start Up Nation, că îşi doreşte ediţia a patra a acestui program.

”Am reuşit împreună cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, domnul Câciu, cu echipa lui, să identificăm fonduri europene pentru a putea lansa ediţia a 4 a a Start-Up Nation, ne dorim să o facem pe fonduri europene”, a arătat ministrul, precizând că ”sunt peste 400 de milioane de euro care pot fi folosite şi se lucrează în acest moment pentru a face posibil acest lucru.

Ministrul a spus că prima ediţie a programului, din peste 7.000 de companii înfiinţate, în urmă cu 5 ani, peste 6.000 sunt prezente astăzi în economia românească. ”Procentul este uimitor, 91%”, a precizat Radu Oprea.

El a mai spus că sunt firme care au 200 de angajaţi, astăzi, la start-upuri începute în prima ediţie.

”Start-Up Nation este o poveste de succes şi nu este a noastră, este a antreprenorilor din România”, a mai afirmat Oprea, precizând că ediţia a doua are o rentabilitate  de 126%. 

”Prima ediţie a fost pe producţie, a doua a fost pe servicii în special, sunt lucruri pe care le-am învăţat din fiecare. Vom veni cu o propunere şi pentru ediţia a patra”, a spus Oprea, precizând că se doreşte să se meargă pe inovare.