Coaliţia a decis, în şedinţa de luni, că vor fi candidaturi comune ale PSD şi PNL la Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara, la alegerile din 9 iunie 2024, potrivit unor surse politice.

PSD şi PNL ar fi ajuns, luni, la un acord de principiu şi ar urma să aibă candidaţi comuni la alegerile locale din 9 iunie, la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş și îi vor susține pe Nicolae Robu și Alfred Simonis, potrivit unor surse din rândul celor două partide.

Același surse au menționat că este de aștepta ca PNL Timiș să fie preluat de Vasile Blaga în calitate de președinte interimar, iar actualul șef al liberalilor, care deține și funcția de președinte al CJ Timiș, Alin Nica, să își de-a demisia din partid ca urmare a deciziei privind formarea USL 2.0 pentru a putea candida la Consiliul Județean din partea alianței Dreapta Unită.

Cu toate acestea, PNL Timiş anunţa, în data de 1 martie, că va avea proprii candidaţi la alegerile locale, în urma unei şedinţe a Comitetului Director Judeţean al PNL Timiş.

”Preşedinţi de organizaţii liberale din judeţ, primarii PNL, membrii BPJ şi BPL PNL Timişoara, consilierii judeţeni şi consilierii locali liberali din Timişoara, precum şi conducerile organizaţiilor interne din filiala Timiş, prezenţi la şedinţă ca membri ai CDJ, au stabilit că la alegerile locale din 9 iunie 2024, PNL Timiş va merge pe liste proprii, având toată încrederea că reprezentanţii Partidului Naţional Liberal din fiecare localitate a judeţului au forţa, responsabilitatea, capacitatea şi susţinerea comunităţilor în care candidează”, se arăta în counicatul liberalilor din data de 1 martie.

În aceeaşi şedinţă au fost desemnaţi şi candidaţii.

”La Primăria Timişoara, din partea PNL Timiş, candidatul este Nicolae Robu, iar la CJ Timiş, candidatul PNL Timiş este Alin Nica”, se mai arată în acelaşi comunicat.

De cealată parte, PSD nu a desemnat, deocmandată vreun candidat la Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Timişoara. În acest partid are loc o competiţie internă, însă.

”Nu vă voi da nume, vă voi spune că din lista lungă de candidaţi pentru Primăria Timişoara şi consiliul judeţean am rămas într-o finală sau semifinală cu doi candidaţi la primărie şi doi la consiliul judeţean din care vom alege, evident, unul şi unul. În perioada următoare vom anunţa”, spune Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, în data de 23 febriarie 2024.

Alfred Simonis s-a înscris în competiţia internă pentru a candida atât pentru CJ Timiş, cât şi pentru Primăria Timişoara.

De altfel, candidatura lui Alfred Simnons la poziţia de preşedinte al CJ Timiş este puternic susţinută chiar de liderul PSD, Marcel Ciolacu care, prezent la Timişoara a declarat, în 30 septembrie 2023, a declarat că ”vin eu şi candidez la Consiliul Judeţean Timiş”, referindu-se la cazul în care Simonis nu îşi va asuma o candidatură la preşedinţia CJ Timiş.