Sursă foto: stiridecluj.ro

Greva din sectorul Educației continuă și a ajuns la a treia săptămână. Ieri, mii de profesori s-au adunat în Piața Unirii din Cluj-Napoca și au pornit într-un marș de protest pe Bulevardul Eroilor.

Conform informațiilor preliminare, aproximativ 3000 de participanți, printre care profesori, elevi și părinți, s-au adunat pentru a-și exprima ferm dezacordul față de tentativa Guvernului de a ignora drepturile profesorilor și ale altor angajați din domeniul Educației.

Potrivit reprezentanților Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, angajații din învățământ nu intenționează să renunțe la proteste nici în a 11-a zi de grevă generală.

„4 la purtare pentru Guvernare”; „Guvernul sacrifică profesorii! Rușine!; „Vreau o școală ca afară, dar o vreau la noi în țară!; „Fără educație, moare orice nație”; „Elevii sunt cu voi”; Mereu sacrificați – niciodată respectați!”sunt o serie de mesaje de pe pancartele protestatarilor.

Premierul Ciucă intenționează să adopte un memorandum pentru a crește salariile profesorilor. Conform documentului, noua lege a salarizării prevede o creștere a veniturilor profesorilor debutanți până la nivelul salariului mediu brut pe economie. Memorandumul cuprinde și diverse prime pentru cadrele didactice. Totuși, este important de menționat că acest memorandum nu are putere juridică.

Din acest motiv, nu este surprinzător faptul că profesorii nu sunt mulțumiți doar cu promisiuni și solicită un act cu valoare juridică care să garanteze majorările salariale. Până când nu vor primi o ofertă satisfăcătoare, greva va continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.