Sursă foto: servuscluj.ro

Potrivit unei postări pe Facebook a primarului Emil Boc, primele trei autobuze electrice articulate dintr-un total de 18 autobuze SOLARIS Urbino au ajuns la Cluj. Acestea fac parte din primul lot de autobuze achiziționate cu fonduri europene care vor intra în circulație începând cu acest an.

Urmează să fie efectuate procedura de recepție cantitativă și calitativă, înmatricularea vehiculelor și testele specifice, inclusiv probele în trafic.

Noile autobuze vor circula pe liniile strategice care conectează cartierele orașului și zona metropolitană. Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Compania de Transport Public, continuă investițiile pentru transformarea flotei de transport în comun a Clujului în una complet electrică și nepoluantă.

La momentul actual, 50% din flota CTP este electrică, incluzând autobuze, tramvaie și troleibuze. Noul autobuze electrice au o lungime de 18 metri și o capacitate de transport de 131 de persoane, mai mare decât cele electrice deja în circulație în oraș, care au o capacitate de 78 de persoane.

În plus față de vehicule, vor fi instalate 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă ca infrastructură auxiliară.

Caracteristicile tehnice ale noilor autobuze electrice includ o capacitate totală de transport de 131 de persoane, dintre care 44 pe scaune, spațiu pentru fotolii rulante, rampă de acces și dimensiuni de 18 metri lungime, 3,3 metri înălțime și 2,55 metri lățime.

Pentru fiecare lot de trei autobuze aduse la Cluj-Napoca, furnizorul va livra o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei Companiei de Transport Public.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul local, și are o valoare de peste 16 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.