Sursă foto: stiridecluj.ro

Primarul Emil Boc a exprimat intenția de a extinde traseul trenului metropolitan către Huedin, Gherla, Dej și Câmpia Turzii, chiar dacă nu a reușit să îndeplinească nici măcar promisiunile făcute anterior.

Inițial, trenul metropolitan al Clujului ar fi trebuit să circule de la Cluj-Napoca până la Jucu și retur, conform planurilor anunțate anterior, dar, deși acest proiect este discutat de ani, încă nu s-a întreprins nicio acțiune în acest sens. Primarul Emil Boc a adus în discuție marți, 26 martie, extinderea trenului metropolitan către toate marile orașe din județ.

”În Europa, oriunde poposiți într-un oraș important, în Italia la Bologna, în Germania la Berlin, sau în Belgia la Bruxelles, sau și în orașe mai puțin relevante, dar importante, veți găsi aceste noduri intermodale – avion, metrou, tren, autobuz, tramvai interconectate. Și noi, prin ce facem acum, începem să ajungem acolo unde alții au ajuns acum 20-30 de ani.

Noi ceea ce facem aici, la Cluj, prin axa Huedin – Gherla – Dej, după aceea axa Cluj – Câmpia Turzii, este de a valorifica trenurile care să circule la intervaluri regulate, pentru a avea o mobilitate a forței de muncă. Trenul metropolitan este sursa de extindere a mobilității alternative.

Am avut o discuție instituțională cu președintele CJ Cluj Alin Tișe, care a fost extrem de deschis ca parteneriatul cu Consiliul Județean să se înfăptuiască pentru a prelua o parte din obligațiile legale și financiare pe care comunele ar trebui să le aibă. Și anume să creeze acele stații intermediare pentru trenul metropolitan. Noi vom face tot ce ține de raza municipiului Cluj-Napoca, dar nu putem investi în afara municipiului”, a afirmat primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.