Sursă foto: servuscluj.ro

Ieri, Emil Boc, primarul Clujului, a inspectat șantierul de pe strada Traian Vuia, unde se desfășoară lucrările pentru construirea unei parcări, a unei piețe publice și a unui terminal tip autogară. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în acest an.

„Am verificat în teren lucrările la Park&Ride, obiectiv de investiții realizat de Primăria Cluj-Napoca în zona str. Traian Vuia (nr. 149-151)”, a transmis primarul pe Facebook.

Conținutul proiectului este următorul:

Proiectul implică crearea unei platforme de parcare și a accesului din drumul național; amenajarea stațiilor de transport în comun, inclusiv a unui terminal tip autogară, cu construcția unui corp de clădire pentru terminalul de transport, echipat cu copertină pentru călători și autocare; configurarea unei piețe publice. În cadrul proiectului se vor include și spații verzi perimetrale și între locurile de parcare. În total, sunt planificate 863 de locuri de parcare: 788 de locuri pentru autovehicule; 37 de locuri pentru persoanele cu dizabilități; 30 de locuri pentru autovehicule electrice și hibride; 8 peroane pentru autobuze.

Referitor la reamenajarea străzii Traian Vuia, proiectul va include zona de acces în Park&Ride, un nou sens giratoriu, trotuare și relocarea stației pentru transportul în comun. Valoarea contractului de execuție a lucrărilor este de 72.435.291,86 lei cu TVA, echivalentul a 14.633.392,30 euro. Lucrările sunt efectuate de către TCI Contractor General S.A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.