Deputatul Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a vorbit despre alegerile din 2024, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că liberalii vor susține un candidat social-democrat la Președinția României deoarece „e prețul plătit de PNL pentru faptul că PSD a acceptat să îi ia în bagaj, pe listă comună, la europarlamentare”.

Ludovic Orban, a vorbit despre alegerile prezidențiale la o televiziune

Întrebat despre posibila mutare a alegerilor prezidențiale în septembrie, fostul premier Ludovic Orban a spus: „Eu cred că de fapt PSD s-a înțeles cu PNL să susțină un singur candidat la Președinție din partea PSD. Acesta e prețul plătit de PNL pentru faptul că PSD a acceptat să îi ia în bagaj, pe listă comună, la europarlamentare. Stabilirea datei în septembrie nu este făcută pentru că Iohannis are vreo șansă să prindă vreo funcție europeană”.

Ludovic Orban: Iohannis n-are nicio șansă la o funcție importantă

„Negocierile de după alegerile europene se vor termina mai repede și, din punctul meu de vedere, cunoscând situația în momentul de față, pot să vă spun că Iohannis n-are nicio șansă să obțină nicio funcție importantă. Grupul politic din care fac parte Iohannis și PNL, respectiv Partidul Popular European, are ca obiectiv principal obținerea președinției Comisiei Europene. Pentru a obține președinția Comisiei Europene, așa cum a obținut în ultimele multe mandate, vor ceda orice altă funcție”, a continuat fostul lider al PNL.

„Deci asta că Iohannis are vreo perspectivă… Iohannis era prezentat și ca potențial candidat la funcția de secretar general NATO și s-a demonstrat că niciodată nici măcar nu a fost pe vreo listă lungă, dar păi să fie pe vreo listă scurtă. Astea sunt povești de fraierit oamenii care cred astfel de bazaconii, care n-au nicio legătură cu realitatea”, a adăugat Ludovic Orban.