Sursă foto: stiridecluj.ro

Emil Boc anunță că intenționează să achiziționeze Hotelul Continental, indiferent de preț, în calitate de primar al Cluj-Napoca. Primăria a încheiat anul 2023 cu un excedent bugetar de aproximativ 480 de milioane de lei (echivalentul a 96.4 milioane de euro) din bugetul de dezvoltare. Acești bani reprezintă un „fond de rulment” care va susține continuitatea dezvoltării proiectelor în oraș. Edilul afirmă că municipalitatea este dispusă să utilizeze orice resurse financiare disponibile pentru a finaliza achiziția Hotelului Continental, aflat în centrul orașului.

„Avem un grad important de rezervă bugetară. În proiecte trebuie mai întâi să pui bani, pentru ca ulterior să-i recuperezi. Dacă nu ai acești bani, trebuie să reziliezi contracte cu firmele, să aștepți alte deconturi pentru a avansa celelalte proiecte. Acest fond de rulment pe care-l avem noi, în permanență, ne dă șansa de a avea continuitatea proiectelor. Ne oferă siguranța financiară ca să nu avem dificultăți. Șansa de a avea un fond de rulment este de a ne asigura că nu vom intra într-o situație de incapacitate de plată. Dacă vom avea posibilitatea să cumpărăm Hotelul Continental, trebuie să punem banii jos…

Ce facem, pierdem Continentalul pentru că nu avem bani? Trebuie să avem și o rezervă strategică, în cazul în care apare un obiectiv important, pe care l-am asumat în Consiliul Local, că îl cumpărăm și, după cum știți, nu e vorba de bani puțini”, a afirmat primarul Emil Boc în ședința Consiliului Local de luni.

În 2014, primarul Emil Boc a refuzat achiziționarea Hotelului Continental, care ulterior a fost cumpărat de afaceristul Ioan Bene. La acea vreme, Boc a sfătuit consilierii locali să voteze împotriva exercitării dreptului de preempțiune pentru achiziționarea hotelului, invocând un preț exorbitant.

„Nu cred că această clădire costă 5,5 milioane de euro. Nu cred că ne putem permite să ne aruncăm așa și să scoatem din buzunarul public suma de 5,5 milioane de euro. Propun Consiliului Local să voteze împotriva exercitării dreptului de preempțiune”, a afirmat Emil Boc, în urmă cu 8 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.