Categorii
Externe

Preşedintele Franței ”îndeamnă Israelul să oprească” bombardamentele în Gaza. Hamas susține că 11.078 de oameni au murit

„Împărtăşim durerea (Israelului). Şi împărtăşim dorinţa lor de a scăpa de terorism. Dar de facto, astăzi, civilii sunt bombardaţi. Aceşti bebeluşi, aceste femei, aceşti bătrâni sunt bombardaţi şi ucişi. Nu există „nicio justificare” şi „nicio legitimitate pentru acest lucru. Prin urmare, îndemnăm Israelul să se oprească”, a subliniat  Preşedintele Franței potrivit Agerpres.Această „reacţie în lupta împotriva terorismului, deoarece este condusă de o democraţie, trebuie să fie în concordanţă cu regulile internaţionale de război şi cu dreptul internaţional umanitar”, a spus preşedintele francez.Întrebat despre o posibilă încălcare a dreptului internaţional de către Israel, Emmanuel Macron a subliniat că el „nu este judecător”, ci „şef de stat”.Preşedintele Franței Emmanuel Macron şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că bombardarea masivă a Gazei va crea resentimente în regiune.Acest interviu vine după o conferinţă umanitară organizată joi, la Paris, la iniţiativa preşedintelui francez, în cadrul căreia acesta a cerut „să se lucreze pentru o încetare a focului”.„Nu există altă soluţie decât o pauză umanitară mai întâi” pentru a ajunge la o „încetare a focului, care va proteja toţi civilii care nu au nimic de-a face cu teroriştii”, a insistat el vineri.„Este imposibil de explicat că vrem să luptăm împotriva terorismului ucigând oameni nevinovaţi”, a subliniat în continuare preşedintele francez.Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat că 11.078 de persoane, dintre care 4.506 copii, au fost ucise în bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza.

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.