Prim-ministrul Marcel Ciolacu efectuează marţi o vizită în Israel, unde are o întrevedere cu omologul său, Benjamin Netanyahu.

Guvernul a confirmat marţi că premierul Marcel Ciolacu se află marţi în Statul Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din această ţară afectaţi de deteriorarea situaţiei de securitate din zonă.

De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997-2011.

”Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian şi un puternic semnal de sprijin importantei comunităţi româneşti care trăieşte în această ţară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului şi să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia şi discursul incitator la ură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul României şi omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, vor susţine declaraţii comune de presă, care vor fi transmise LIVE pe canalele oficiale ale Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu va fi însoţit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.