Administrația publică a Sectorului 5 a anunțat pe pagina sa de Facebook că a început demolarea clădirilor ilegale din zona pe care o administrează. Primăria vrea să elibereze domeniul public și cel privat și să scape de clădirile neautorizate. Sector 5 Clădiri ilegale demolate de Guvernul orașului În București, există zeci de structuri ilegale, de la chioșcuri și floricole până la case care nu au fost niciodată autorizate.

Au fost ridicate în toate zonele capitalei, iar acum administrația publică încearcă să le identifice și să le demonteze pentru a elibera spațiul public. O astfel de inițiativă a lansat și Primăria Sectorului 5, anunțând demolarea multor clădiri ilegale din zonă. Potrivit afirmației Primăria Sectorului 5, în urma controlului, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplinar în Construcții au demarat acțiunile în justiție pentru demolare.

Zona urmează să fie curățată și dezinfectată. Administrația publică a anunțat că au fost identificate 8 construcții ilegale pe strada Intrarea Frâncești, numărul 4 din Sectorul 5. Pe lângă demolarea acestor construcții, Primăria Sectorului 5 a anunțat că odată ce zona va fi eliberată, va fi curățată și dezinfectată. Terenul devenise un loc de întâlnire pentru consumatorii de substanțe psihoactive, a declarat Primăria Sectorului 5. City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă, a anunțat că cele 8 construcții identificate sunt doar un exemplu al încălcării legii de către cetățeni.

De asemenea, acesta a asigurat locuitorii Sectorului 5 că, prin intermediul Direcțiilor și Serviciilor abilitate, orice astfel de practici vor fi constatate și sancționate.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.