Sunak este cel mai bogat prim-ministru din istoria Marii Britanii, făcând avere graţie carierei sale anterioare în domeniul serviciilor financiare şi averii familiei soţiei sale, al cărei tată a fondat compania indiană de servicii IT Infosys.

Rezumatul de trei pagini al situaţiei sale financiare este publicat a doua oară de când Sunak a devenit prim-ministru în 2022. Cifrele arată că Sunak a câştigat 139.000 de lire sterline din salariul său de deputat, ministru de finanţe şi prim-ministru între aprilie 2022 şi martie 2023 şi 2,1 milioane de lire sterline din investiţii.

Din veniturile sale din investiţii, 1,8 milioane de lire sterline au provenit din câştiguri de capital, în creştere de la 1,6 milioane de lire sterline cu un an înainte.

Aproape 70% din impozitul total plătit de Sunak reprezintă impozitul pe câştigurile de capital din profitul obţinut din vânzarea de investiţii, cum ar fi acţiunile.

Deşi Sunak nu are obligaţia de a furniza detalii despre veniturile sale, el a fost de acord să facă acest lucru pentru a oferi mai multă transparenţă cu privire la finanţele sale personale.

Notele de la Evelyn Partners, firma de contabilitate a lui Sunak, precizează că toate veniturile din investiţii şi câştigurile de capital ale premierului provin de la un „singur fond de investiţii cu sediul în SUA”.

Sunak a fost criticat săptămâna aceasta după ce a făcut un pariu de 1.000 de lire sterline cu prezentatorul Piers Morgan cu privire la faptul că guvernul va reuşi sau nu să-şi ducă la bun sfârşit planul de a trimite solicitanţii de azil în Rwanda înainte de următoarele alegeri generale. Partidele de opoziţie au declarat că pariul a fost de prost gust şi că apetenţa lui Sunak de a face un pariu atât de mare pe un capriciu arată că nu este în contact cu alegătorii obişnuiţi.