”La colectare, (guvernanţii – n.r.) n-au avut acel dram de iniţiativă să înţeleagă că nu poţi să ţii 20-25 de ani un director de ANAF la un judeţ. Ăla s-a obişnuit cu toate relele de pe lumea asta, e un fel de vătaf acolo, dar nu poate să-l schimbe, că e ba de la PNL, ba de la PSD. Ei joacă tot timpul o horă acolo”, a spus Adrian Porumboiu la Prima TV. 

Omul de afaceri le cere politicienilor să taie banii pentru partide dacă vor să facă economie la bugetul de stat. 

”Dacă tot taie, de ce un partid, n-are importanţă care, trebuie să ia 36-37 de milioane de euro pe an din bugetul statului? Băieţi, daţi banii ăia jos, că e criză! Tai de la un om care are 5.000 de lei pe lună?”, a comentat Porumboiu. În 2022, PSD şi PNL, partidele care formează coaliţia de guvernare, au încasat de la bugetul statului, împreună, în jur de 37 de milioane de euro. 

Adrian Porumboiu, om de afaceri cu investiţii în domeniul agricol, susţine că eliminarea facilităţilor pentru angajaţii din construcţii şi din agricultură va provoca un nou exod al forţei de muncă din România. ”Dacă un angajat avea 5.000 de lei brut, lua 4.000 de lei în mână. Dacă avea 6.000 de lei brut, lua spre 5.000 net. Pe salariat nu-l interesează cât îi dai brut, el vrea să vadă ce are în mână. Vor pleca iar”, a declarat Adrian Porumboiu, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.