Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus luni, 9 ianuarie, la Digi24, că partidul condus de Nicolae Ciucă așteaptă ca partidul condus de Marcel Ciolacu să vină cu un punct de vedere după acuzaţiile aduse de Agenția Națională de Integritate preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică. Situația șefului AEP ar putea fi discutată într-o şedinţă a coaliţiei care va avea loc marți, 10 ianuarie.

„E absolut normal să existe o anchetă care să-şi urmeze calea legală, indiferent de susţinerea politică pe care o are în coaliţie sau din partea PSD sau cine l-a propus acolo. Justiţia va veni cu un verdict. Lucrul acesta se rezolvă în zona partidului care l-a susţinut pentru această funcţie politică”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, potrivit news.ro.

„Mai degrabă, aşteptările noastre sunt legate de o reacţie din partea PSD. Este absolut normal în condiţiile în care recunoşti public un conflict de interese în care te găseşti să laşi justiţia să îşi urmeze calea şi să lămurească acest caz. Poate cel care este acuzat să facă lucrul acesta mult înaintea unei decizii în zona justiţiei”, a adăugat el.

De asemenea, la şedinţa de marţi, 10 ianuarie, a coaliţiei PSD-PNL-UDMR ar putea fi discutată şi situaţia şefului AEP, a precizat Ionuț Stroe.

Constantin Mitulețu-Buică este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese penal. Mai precis, susține ANI, Mitulețu și-a angajat cumnata, pe Carmen Mihaela Miningeș, la Biroul teritorial Dolj al AEP, pe funcția de consilieră, a scris G4media. În acest context, ANI a anunțat luni, 9 ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Nu am încălcat legea și nu demisionez”, a reacționat șeful AEP, pentru Libertatea.

Întrebat concret de Libertatea dacă și-a angajat cumnata, pe Carmen Mihaela Miningeș, în instituție, președintele AEP a răspuns: „Atât timp cât legea îmi dădea voie inclusiv la cabinetul demnitarului să îmi angajez o rudă de gradul al doilea, nu înțeleg ce înseamnă favorizare în opinia legii”.