PNL a decis care vor fi liderii ce vor conduce campaniile electorale la alegerile din acest an, 2024. Conducerea partidului i-a desemnat pe Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Florin Roman.

Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Florin Roman de la PNL sunt cei trei lideri liberali desemnați să conducă campaniile în alegerile din acest an. Ei se vor coordona cu colegii lor din PSD având în vedere că cele două formațiuni participă cu candidați comuni.

De altfel, PSD și PNL vor conduce în comun și campania electorală pentru alegerile la Primăria București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, șefii celor două organizații de partid, din Capitală au fost desemnați secondanți ai candidatului Cătălin Cîrstoiu.

PNL

PNL și-a desemnat șefii de campanie

Conducerea partidului liberal a stabilit cine vor șefii care vor coordona principalele campanii electorale pentru alegeri în acest an. Pe de-o parte, Rareș Bogdan va fi coordonatorul campaniei pentru alegerile la Parlamentul European. El va face echipă, din partea PNL, cu Mihai Tudose, coordonatorul campaniei electorale a PSD. Cei doi au avut, de-a lungul vremii, mai multe dispute, însă în ultimul timp au dat impresia că sunt în relații foarte bune.

Pentru alegerile locale, programate în aceeași zi cu europarlamentarele, PNL l-a desemnat șef de campanie pe deputatul Florin Roman. Acesta a fost, de asemenea, unul dintre cei mai vocali contestatari ai partenerilor social-democrați.

Europarlamentarul Dan Motreanu va fi coordonatorul campaniei electorale la alegerile prezidențiale. De altfel, Dan Motreanu a fost șeful campaniei prezidențiale din 2019, atunci când Iohannis a obținut al doilea mandat de președinte.

Alegerile europarlamentare și cele locale au fost programate pentru aceeași zi, 9 iunie, iar alegerile prezidențiale au fost devansate pentru luna septembrie. Acestea din urmă se vor desfășura în două tururi, pe 15 și pe 29 septembrie.

PNL
Liberalii au avut alt coordonator la europarlamentare

Rareș Bogdan îl va înlocui, ca șef al campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, pe Lucian Bode. Secretarul general al PNL a fost desemnat în luna noiembrie să coordoneze campania pentru Parlamentul European. La vremea respectivă, liberalii intenționau să candideze singuri pe listă.

Lucian Bode a fost desemnat de Biroul Politic Național al PNL, în noiembrie 2023. El urma să fie secondat de echipa câștigătoare de la conducerea partidului. Este vorba despre Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur şi Iulian Dumitrescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

„Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, spunea, la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

PSD și PNL vor candida pe o listă comună la europarlamentare

Conducerile celor două partide au decis să candideze pe o listă comună la alegerile pentru Parlamentul European, din 9 iunie. Primul loc, în capul listei va fi ocupat de Mihai Tudose (PSD), urmat de Rareș Bogdan (PNL).

Coaliția a mai decis să aibă candidaturi comune PSD-PNL în mai multe orașe mari care acum sunt conduse de primari USR. Cele două formațiuni vor ava un candidat comun la alegerile pentru Prmăria Generală a Municipiului București. Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat candidat comun împotriva lui Nicușor Dan.