Sursă foto: servuscluj.ro

La Cluj, experiența lecturii devine sustenabilă și captivantă. Cărțile deja citite nu rămân să adune praf pe rafturile bibliotecii, ci primesc o nouă șansă prin intermediul BookSwap, o inițiativă care permite clujenilor pasionați de lectură să facă schimb de cărți. Evenimentul este organizat de voluntarii JCI Cluj și va avea loc pe 7 aprilie.

BookSwap nu este doar un simplu eveniment de schimb de cărți, ci reprezintă o platformă dedicată promovării lecturii și sustenabilității. Mecanismul este simplu: fiecare participant primește un cupon cu numărul de volume aduse. Pentru fiecare carte adusă, aceștia își pot alege o carte nouă, asigurând astfel continuitatea în lumea minunată a lecturii. Cărțile trebuie să fie într-o stare bună (ediții noi, fără pete sau mâzgălituri, fără notițe și fără pagini rupte).

“Credem cu tărie că acest eveniment are ceva de oferit nu doar publicului iubitor de carte, ci și acelor persoane care poate nu au găsit încă o carte potrivită care să le stârnească iubirea pentru lectură, dar pe care sunt șanse să o găsească la BookSwap. Fiind la a treia ediție putem spune că avem deja un public fidel care ne-a fost alături la celelalte două evenimente și care e nerăbdător să vină să schimbe cărți și opinii alături de noi. Îmi place faptul că văd tot mai multe proiecte și inițiative axate pe sustenabilite în Cluj-Napoca și cred că este de datoria noastră să le susținem în măsura în care putem”, declară Ioana Lazar, coordonatoarea proiectului BookSwap.

Evenimentul va avea loc duminică, pe 7 aprilie, între orele 14:00 și 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino, situat în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Pe lângă schimbul de cărți, în cadrul evenimentului BookSwap se va desfășura și un atelier creativ, având hârtia ca element central. Acesta constă într-un workshop de origami susținut de Kotomi Umeda, din cadrul Universității Ehime din Japonia, împreună cu voluntari ai Centrului Cultural Japonez al Universității Babeș-Bolyai. Participanții vor fi ghidați în realizarea cocorilor de hârtie, simboluri ale longevității și norocului.

În plus, cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să participe la diverse tombole cu premii, unde vor putea câștiga cărți, semne de carte, produse artizanale, tricouri și sacoșe brodate manual, cutii cu sortimente de ceai sau ilustrații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.