Victor Ponta cere „pedepse foarte dure” pentru oamenii care agresează fizic sau jignesc polițiștii sau jandarmii, după ce a avut loc o bătaie generală între turiști, polițiști și jandarmi la Costinești.

Victor Ponta cere „pedepse foarte dure” pentru cei care agresează polițiștii sau jandarmii

În prezent, Victor Ponta cere o Ordonanță de Urgență cu proceduri simplificate și „pedepse foarte dure” pentru orice persoană care îndrăznește să agreseze, să jignească, să pună mâna sau să lovească un jandarm sau un polițist în uniformă, precizând că l-ar aplauda public pe Cătălin Predoiu, actual ministru de Interne, „dacă vine la guvern cu un asemenea proiect de Ordonanță de Urgență”.

„Cred că acum trebuie o acțiune clară și rapidă din partea statului – pentru binele nostru, al cetățenilor! O Ordonanță de Urgență cu proceduri simplificate și pedepse foarte dure pentru orice persoană care îndrăznește să agreseze, să jignească, să pună mână sau să lovească un jandarm sau un polițist în uniformă! Rapid și fără excepții! Să vedeți ce repede se ”răcoresc” toți “vitejii” ăștia! Vă asigur că în America și Europa așa este!

După care vedem dacă e vorba de vreun abuz, dar primul lucru te supui polițistului / jandarmului, după care îți chemi avocat sau demonstrezi că e ceva în neregulă! Cred că jungla care a devenit România poate fi rapid schimbată din acest punct de vedere! L-aș aplauda public pe Cătălin Predoiu, actual ministru de Interne (dar atâția ani Ministrul Justiției) dacă vine la guvern cu un asemenea proiect de Ordonanță de Urgență!”, a scris, sâmbătă seară, Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Patru bărbați au fost reținuți în urma scandalului de la Costinești

Cu trei zile în urmă, doi tineri au fost bătuţi de şase bărbaţi necunoscuți, iar după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între turiști, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați direct pe plajă, sub ochii turiștilor. Inspectoratul Județean de Poliţie Constanţa a anunţat miercuri, 16 august 2023, că echipa de politiști din Costineşti au reţinut, pentru 24 de ore, patru bărbaţi, pentru comportament violent şi tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Persoanele în cauză urmează a fi duse şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. La data de 17 august, vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală. Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, care au identificat persoanele bănuite, respectiv şase bărbaţi.

Aceştia au avut un comportament recalcitrant şi agresiv fizic faţă de poliţişti şi jandarmi, cărora le-au adresat şi amenințări, motiv entru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliţiei staţiunii Costineşti”, a precizat, miercuri, IPJ Constanţa.