Liderul Forta Dreptei, Ludovic Orban, a avut o reactie taioasa la adresa premierului PSD Marcel Ciolacu, care a tinut sa aiba o intrebare legata de „furaciuni”. ”Cand vorbiti de furaciuni, domnule Ciolacu, vorbiti in primul rand de furaciunile dvs si nu ma acuzati pe mine”, i-s spus Orban lui Ciolacu la Digi24.

Marcel Ciolacu l-a intrebat pe Ludovic Orban daca considera ca deciziile pe care le-a luat in pandemie au fost niste decizii corecte, tinand cont ca au dus la cea mai mare mortalitate din Europa, si la furtul a sute de milioane de euro.

”O minciuna gogonata, Romania nu a avut cea mai mare mortalitate, aici sunt niste tabele evaluate obiectiv, date de institutii europene. Romania s-a comporttat in pandemie foarte bine, desi a fost complet nepregatita, tocmai datorita faptului ca inainte la guvernare a fost PSD, care a lasat stocuri zero, sistemul de sanatate in subfinantare cronica, DSP-urile complet deprofesionalizate”, a spus Orban.

”Noi a trebuit sa luptam cu maine goale, sa gasim de multe ori solutii eficiente”, a mai spus el.

Liderul Forta Dreptei s-a referit si la afirmatia premierului privind furtul din pandemie.

”M-am saturat de minciuna cu furaciunea, pana una alta, cei care au fost prinsi furand sunt baronii PSD”, a mai aratat Orban, precizand ca ”baronii judeteni sunt cei care sunt prinsi ca iau spaga”.

”Cand vorbiti de furaciuni, domnule Ciolacu, vorbiti in primul rand de furaciunile dvs si nu ma acuzati pe mine, care sunt un om corect, cinstit, care a respectat legea”, a mai spus Ludovic Orban, citat de news.ro.

Intrebat despre dosarul achizitiei de vaccinuri, Orban a raspuns: ”In mandatul meu de premier nu s-a cumparat niciun vaccin, ca sa fie lucrurile foarte clare. E adevarat ca am pregatit infrastructura de vaccinare si au inceput negocierile la nivel european, dar nu am cumparat niciun vaccin”, a spus Orban, precizand ca guvernul sau a fost unul monocolor, fara USR.