Sursă foto: servuscluj.ro

Obligațiunile în valoare de 76 de milioane de euro emise de Consiliul Județean Cluj au fost lansate astăzi la Bursa de Valori București în cadrul ceremoniei „Ring the Bell”, care marchează debutul anului bursier 2024. Emiterea acestor obligațiuni a avut loc la sfârșitul anului precedent, având ca obiectiv rambursarea a două împrumuturi existente și contribuind la finanțarea unor proiecte de infrastructură.

După evaluarea ofertelor depuse de participanți, contractul de achiziție publică „Servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară de obligațiuni ale Județului Cluj, în valoare de 75.700.000 EUR, prin plasament privat” a fost atribuit Asocierii BT Capital Partners SA – Alpha Bank Romania SA.

Astfel, în data de 18.01.2024, obligațiunile emise de Consiliul Județean în valoare de 75,7 milioane de euro au fost listate la Bursa de Valori București. Acestea au o dobândă formată dintr-o marjă fixă de 3,25%, la care se adaugă Euribor la șase luni (aproximativ 3,9%), și o maturitate de 10 ani. Scadența este în 2033, având posibilitatea de rambursare anticipată până în 2029. Ratingul emisiunii acordat de Fitch Ratings este BBB- cu perspectivă stabilă, având un rating standalone „A”.

”Este suma pe care ne-am propus-o. Dacă mă întrebați pe mine, mi-aș fi dorit și mai mult. Toți acești bani vor merge în investiții. Acestea sunt împărțite în două: proiecte care se vor finaliza anul acesta și proiecte care vor dura mai mulți ani. De asemenea, ne dorim să extindem și pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Conform declarațiilor sale, sumele colectate vor contribui la restaurarea și modernizarea Centrului școlar pentru Educație Incluzivă Cluj, la extinderea Ambulatoriului de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, precum și la renovarea Castelului Banffy din Răscruci. De asemenea, o parte din fonduri vor fi alocate infrastructurii de transport a județului, prin modernizarea Drumului Bistriței și a Drumului Regional Transilvania de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.