Sursă foto: stiridecluj.ro

O tânără originară din Câmpia Turzii, absolventă a Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, a fost admisă la Sorbonne Université, în cadrul Facultății de Științe Formale, cea mai prestigioasă universitate din Franța.

”Admiterea la Sorbonne e rezultatul unei munci tenace ce s-a întins de-a lungul întregii perioade în care am fost elevă. În opinia mea, doar munca, Ambiția și perseverenta sunt cheile succesului profesional. Rezultatele nu vor veni peste noapte, deci totul necesită efort și dăruire”, spune Amalia Hațegan, potrivit Turda News.

Tânăra a fost la matematică-informatică și consideră că, fără mutarea la liceul din Cluj-Napoca, nu ar fi avut niciodată oportunitatea de a ajunge în Franța.

”Cu toate acestea, Adevăratul meu progres începe în momentul în care am pășit pe porțile Colegiului Național Emil Racoviță, locul ideal pentru performanță, pentru aprofundarea cunoștințelor. Încă de atunci mi-am impus acest Țel înalt, iar anii de liceu m-au ajutat să devin conștientă de faptul că acest vis e unul realizabil. Sunt sigură că mutarea mea la acest liceu prestigios a jucat un rol cheie in admiterea mea în Franța”, spune Amalia.

Pentru a fi acceptată la Sorbonne, tânăra a trecut printr-un proces extrem de dificil, care a durat un an de zile. Profesorii francezi au analizat nu doar performanțele academice, ci și alte calități, precum „omenia, bunătatea și solidaritatea”.

”În drumul meu, frumos și plăcut uneori, greu și anevoios alteori, am avut norocul de a întâlni oameni minunați, oameni care m-au susținut, care au fost dispuși să mă învețe și să îmi ofere tot ce au ei mai buni. Doresc să le mulțumesc părinților mei, fiindcă nimic nu ar fi fost posibil fără ei. Ei sunt cu adevărat primii care au crezut în mine și care mi-au sădit in suflet speranța și capacitatea de a visa liber.

Doresc sa transmit mulțumiri echipei profesorale de la Colegiul Național Emil Racoviță, care a fost mereu acolo pentru mine, care mi-a oferit sprijin, susținere, motivație. Un copil are nevoie sa crească intr-un mediu sanatos, capabil de a-l duce la performanța, iar eu consider ca am găsit acest cadru ideal creșterii și dezvoltării in perioada liceului.

Doresc să mulțumesc prietenilor, colegilor, apropiaților și tuturor oamenilor cu care m-am intersectat în acest drum complex. In universul nostru infinit, am avut sansa sa fim contemporani și sa ne întâlnim. Va mulțumesc!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.