Sursă foto: servuscluj.ro

În localitatea Iuriu de Câmpie din comuna Cojocna, Compania de Apă „Someș” a pus recent în funcțiune o nouă rețea de alimentare cu apă. Lucrările proaspăt finalizate au inclus construcția unei rețele de aducțiune cu o lungime de 11 km și a unei rețele de alimentare cu apă cu o lungime de 5 km.

De asemenea, în cadrul proiectului, au fost edificate două stații de clorinare și pompare și a fost reabilitat un rezervor de apă cu o capacitate de 100 mc. Această investiție în valoare de 67 de milioane de lei face parte dintr-un proiect cu finanțare europeană care vizează extinderea rețelelor de apă în 7 comune din județul Cluj: Așchileu, Bonțida, Chinteni, Cojocna, Ceanu Mare, Iclod și Vultureni.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a subliniat importanța acestor investiții pentru a asigura accesul la apă potabilă în zonele rurale. El a menționat că obiectivul lor ambițios este de a racorda cât mai mulți clujeni la sistemul public de alimentare cu apă până în 2025, iar finanțarea europeană joacă un rol crucial în atingerea acestui obiectiv.

În cadrul proiectului au fost realizate 93,82 km de rețele noi de distribuție și aducțiune a apei potabile, 1.793 de branșamente și au fost construite 8 rezervoare de înmagazinare a apei potabile, 5 stații de clorinare și 3 stații de pompare a apei potabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.