Categorii
Administratie

Noi locuri de parcare în municipiul Gherla

Timpul frumos din ultima perioadă a creat deja probleme în circulația rutieră de pe raza municipiului Gherla. Mulți posesori de mașini văzând condițiile bune de pe șosele au scos autoturismele din garaje (care au, desigur) și au pornit la drum. De pe o zi la alta străzile orașului s-au umplut de mașini, iar locurile de parcare s-au dovedit insuficiente, și asta, unde? într-un  oraș mic, nu la Cluj-Napoca sau în alte reședințe de județ.

La orele dimineții efectiv nu găsești un loc liber unde să te oprești, mai ales în jurul școlilor și grădinițelor este mare aglomerație. Administrația locală, în colaborare cu Poliția Rutieră, recent a amenajat un nou sens giratoriu chiar în centrul urbei, la intersecția străzilor Avram Iancu și Armenească, după ce acum doi ani o inițiativă similară a prins contur în fața supermarketului Lidl, de pe strada Clujului. Este mare nevoie de reglementarea circulației  pe raza orașului, mai ales în zona centrală, unde se circulă tot mai greu.

Municipalitatea a început să ia măsuri. Astfel, după reabilitarea străzii Dragoș Vodă au fost marcate locurile de  parcare în fața caselor, o idee excelentă. Probabil că astfel de inițiative vor fi puse în practică și pe alte artere de circulație. Acum câțiva ani au fost amenajate noi locuri de parcare pentru autoturisme în fața blocurilor de locuințe de pe strada Clujului și de pe strada Victoriei, din vecinătatea Gării CFR.  Toamna trecută au fost extinse spațiile de parcare pe străzile Gelu și Cloșca, la intrarea în piața agroalimentară I. Deci, s-a mișcat ceva pe această linie, dar nu e suficient pentru numărul mare de mașini, care crește an de an.

La Gherla societățile comerciale și firmele dau dovadă de spirit gospodăresc și amenajează locuri de parcare pentru mijloacele auto din dotare. Pe strada Dejului am văzut cum firma de transporturi „Misi 99” a amenajat în curte o parcare modernă pentru nu mai puțin de 40 de mașini. O realizare frumoasă, chiar un exemplu de urmat și de alte instituții sau societăți din localitate.

Szekely Csaba

De Informatiacluj.ro

InformatiaCluj.ro este un site de stiri din Cluj-Napoca, Romania, care ofera actualizari despre evenimentele si noutatile din oras si din regiune.